Uverejnené Vložiť komentár

Ako vybrať nosič lyží

Nosiče lyží Vám umožňujú pohodlnú a bezpečnú prepravu lyží na streche automobilu. Pri výbere nosiča lyží zohľadnite najmä jeho rozmery, tie určujú preprevnú kapacitu a maximálnu šírku nákladu, ktorý je možné pomocou nosiča lyží prepravovať. Najčastejšie sa vyrábajú nosiče lyží s kapacitou pre 3, 4 alebo 6 párov lyží. V našej ponuke nájdete nosiče lyží Thule, Whispbar a Nordrive. Nosiče lyží sú určené výlučne na prepravu lyží. V prípade, že plánujete lyže prepravovať častejšie, odporúčame jednoznačne porozmýšlať nad kúpou strešného boxu. Ten má výhodu najmä v tom, že lyže sú zakryté počas prepravy a sú tak chránené pred znečistením a poveternostnými vplyvmi. Veľkou výhodou je aj to, že okrem samotných lyží je možné do boxu umiestniť aj ostatné príslušenstvo ako sú palice, lyžiarky, rukavice a pod. Nosiče lyží sú však zvyčajne cenovo dostupnejšie a existujú rôzne druhy nosičov lyží.

Základné modely nosičov lyží sú napevno namontované na strešnom nosiči. Pri nakladaní a vykladaní lyží sa tak človek musí natiahnuť ponad auto, aby lyže naložil na požadované miesto. To môže byť pomerne nepraktické najmä pri vyšších automobiloch typu SUV.

Drahšie modely nosičov lyží ponúkajú jednoduchšiu a rýchlejšiu montáž bez použitia akéhokoľvek náradia. Tie najdrahšie modely sú vysúvateľné, kedy je možné nosič lyží vysunúť smerom do strany. To výrazne uľahčuje nakladanie a vykladanie lyží. Manipulácia je tak o mnoho jednoduchšia a pohodlnejšia. Nosič lyží vysuniete do strany, naložíte lyže a zasuniete naspäť. 

Nosič lyží Thule SnowPack Extender 7325 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *